Lifestyle

Trotineta electrica 250W, 350W, 500W

parerei-trotinete-electrice

Trotinete electrice usor de folosit, design minimalist si structura de aluminiu. Cel mai economic mijloc de transport din istorie.

Inca nu am achizitionat o trotineta electrica dar cochetez cu ideea, deja sunt 3 sau 4 variante de inchiriat trotinete in Bucuresti, dar, surprinzator este destul de mare diferenta si avantajele unei trotinete personale.

Cum am ajuns sa le testez? prin amabilitatea colegilor care sunt posesori si vin cu ele la birou si intamplator am fost la un eveniment de testare organizat de Evomag.

Trotineta Xiaomi Mijia 365 a fost prima testata, este probabil cea mai celebra trotineta din lume? imi amintesc ca am fost in Spania de curand si toata lumea sau 90% din persoanele care mergeau pe trotineta foloseau acest model, si la noi sunt foarte multe, deja am inceput sa le recunosc pe strada.

Dupa cam o luna de teste sunt sigur ca este trotineta pe care as vrea sa o cumpar:)

Rotile sunt pneumatice si nu ai probleme cu denivelarile sau gropitele cum ai la cele inchiriate, este destul de usurica o poti cara fara grija, se fura trotinete si uneori a trebuit sa o car cu mine sa o las la loc sigur.

Autonomie 12-14 km cam asa am avut, trotineta avea cam un an si ceva iar eu am 75 km, inteleg ca astea sunt datele care influenteaza performantele.

Viteza maxima, normal ca am testat acest aspect, aprox 19 km/h, dar cu siguranta nu ai unde sa parcurgi distante mari cu viteza asta.La franarea mecanica pare ca are ceva zgomot la viteza mai mare.

Dpdv dezavantaje, trebuie sa o aduci in casa sa o incarci, rotile sunt cu camera si sansele sa faci pana sunt destul de mari.

Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30E II, cu motor de 350 W si autonomie de 65 km, am inteles ca Ninebot este un brand premium, un fel de Audi al trotinetelor, este parerea proprietarului care este foarte entuziasmat de ea.
Seamana extrem de mult cu Xiaomi Mijia dpdv design, si da, materialele sunt de calitate mult mai buna, se vede si in pretul trotinetei care ajunge undeva la 4.000 lei

Greutatea trotinetei este un pic mai mare dar nu este exagerat, o poti cara fara probleme.Rotile sunt tot pneumatice, trebuie sa ai grija sa le mentii la presiunea optima, este mult mai inchegata la mers fata de Xiaomi 365, motorul este mai puternic chiar simti asta la demaraj inclusiv atunci cand mergi prin nisip cum am testat eu.

Marele avantaj este ca poti sa uiti sa o incarci, are o autonomie foarte mare.
Display-ul arata foarte cool si arata viteza de rulare, conectarea la Bluetooth, coduri de eroare, modul de rulare si nivelul bateriei.

Trotineta electrica KUGOO KIRIN M4 Pro, cu motor de 500W, foarte mare foarte grea am citit ca are  aprox 25kg, probabil pentru stabilitate.

De aratat arata fenomenal, amortizoarele isi fac treaba cu brio, am mers putin pe drum accidentat prin padurea Baneasa si pot spune ca probabil merita cei aprox 3.000 de lei.

About the author

Cristian C

Leave a Comment