E greu de refuzat o paine proaspata si calda, mai ales daca o poti prepara foarte simplu si fara efort.
Principalul avantaj este ca sti exact ce ingrediete ai pus in ea si nu in ultimul rand painea facuta in casa nu este atat de aerata ca cea cumparata, este satioasa si nu vei manca atat de multa paine cum este cea din comert.
Dupa 6 ani in care am folosit sau uneori nu masina de paine Heinner pot spune ca este o achizitie utila, am ales varianta de capacitate mica si cost scazut de frica sa nu fie inca un obiect de mobilier in bucatarie.
Nici despre brandul Heinner nu stiam foarte multe, am aflat ulterior ca este un brand romanesc detinut de actionarul Emag, produsele sunt realizate in Turcia si China.
Am cumparat masina, este simplu de instalat, primesti si uneltele de masurat ca sa nu-ti mai bati capul cu retetele.
Reteta este foarte simpla, asa ca nici la cumparaturi nu trebuie sa iti bati capul prea mult.
- 2 linguri ulei
- 325 ml apa
- 2 lingurite sare
- 2 linguri zahar
- 2,5 linguri lapte praf (eu nu am avut si nu am pus)
- 600 g faina alba
- 1.5 lingurite drojdie uscata la pliculet.

Mirosul de paine in timp ce se coace este fabulos, dar sa vezi cum este atunci cand faci cozonac, da poti face foarte simplu si cozonac.
De la reteta de paine obisnuita, pana la paine integrala, de secara, paine dulce sau paine frantuzeasca, posibilitatile sunt practic nelimitate.
Ingredientul ‘secret’ este faina, am incercat fel de fel de tipuri, unele cresc foarte tare altele nu cresc mai deloc, cu siguranta aditivii din faina sunt responsabili.
Cateva observatii: painea este mai sfaramiciasa, nu tine atat de mult-pentru ca folosesti ingediente naturale si nu pui aditivi, cu sigurante vor fi perioade in care nu vei folosi masina.