Idei pentru cadouri testate și cu rezultate minunate!
Este un fenomen mondial această zi de 8 Martie care se reduce la cumpărarea unor obiecte pentru mame, de multe ori fără a ne gândi serios la ce reprezintă ziua respectivă sau ce dorește mama cu adevărat.
Să începem cu fenomenul așa cum este definit pe Wikipedia, enciclopedia liberă:
‚‚Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU.[1] ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.[2]’’
Fundația Salvați Copii a făcut un studiu care arată condiția mamelor astăzi în România; una dintre concluzii este că 73% dintre gravide trebuie să se deplaseze în altă localitate pentru controlul la medicul ginecolog. Altă concluzie spune că 72% dintre mamele minore au abandonat şcoala înainte de sarcină, alte 19% în timpul sarcini, iar alte 9% după naștere.
‚România are cele mai multe nașteri din Europa la nivelul fetelor sub 15 ani, arată datele comunicate de Institutul Național de Statistică (INS). În 2019, 749 de nașteri au provenit de la mame cu vârsta sub 15 ani. Și aproape 18 mii la mame cu vârsta între 15 și 19 ani, dintr-un total de 199.720 de nașteri la nivel național. Situația e cu atât mai gravă cu cât mai puțin de două procente din mamele minore spun că au interacționat cu serviciile publice de asistență socială, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvați Copiii România în 2020.’ Citeşte întreaga ştire aici.
În aceste condiții iată care sunt cadourile relevante pentru mamele din România – le-am testat înainte de publicare:
- Control medical de specialitate – toate policlinicile private oferă carduri cadou care pot fi folosite de mame pentru a afla care este starea lor de sănătate.
- Training parenting online – training pentru mame, organizat de ONG (exemplu Asociația La primul bebe)
- Training primul ajutor medical – pentru a putea oferi primul ajutor copiilor în multele cazuri de poveste
- Spa day – dacă vrei ca mama să se relaxeze
- Bijuterii sau alte trăsnăi personalizate cu numele copiilor – dacă vrei să aibă o amintire minunată (niciodată nu sunt de ajuns)
- Card cadou pe FashionDays – pentru haine sau accesorii
- Card cadou pe E-mag unde găsești tot ce are nevoie o mămică
- Electrocasnice mici – daca vrei sa capete viteză în bucătărie unde nu a mai intrat de luni de zile pentru că este epuizată
- Card cadou pentru comandă mâncare la oală – asta ajută mamele în momentele grele când timpul este prea puțin și nu are cine să pregătească masa
- Mini gradina mamei – scule și materiale sau flori pentru o mini grădină în curte sau pe balcon – o activitate care pentru mame a devenit importantă: ușor de gestionat și cu efect minunat când înfloresc florile.
Dacă vrei să contribui la această listă, încercă să afli ce anume o ajută sau o încântă pe mama ta și lasă un comentariu care să devina parte din articol.
Răspundem tuturor !