Home Lifestyle Uncategorized

Aromaterapia si uleiurile esentiale

Written by Cristian C

In perioada virozelor respiratorii intalnita mai ales in timpul sezonului rece de iarna-primavara am cautat o solutie simpla de a atenua efectele suparatoare, virozele respiratorii la copii sunt asociate cu risc crescut de aparitie al wheezing-ului (respiratie suieratoare) si al astmului in viata adulta.

Asa am gasit solutia cu uleiuri esentiale precum Menta, Lamaie, Lavanda, Eucalipt care iti dau senzație de eliberare a căilor respiratorii si mentin sanatatea tractului respirator, in mod obisnuit, uleiurile esentiale sunt utilizate in difuzoare pentru a parfuma mediul.

Aromaterapia este folosita in mai multe forme, cea mai cunoscuta si mai usoara fiind cea aromatica adica a uleiurilor esentiale.Un difuzor aromaterapie descompune uleiurile esentiale si le disperseaza in camera

Difuzorul de arome poate contribui la simpla eliminare a mirosurilor neplacute din orice incapere, dar si pentru obtinerea unei stari de bine sau pentru cresterea imunitatii.
este simplul amestec de apa plata si cateva picaturi de ulei esential. Pulverizat, acest lichid aduce un miros foarte placut in orice incapere.

Pe langa utilizarea sa in aromaterapie, acest difuzor de ulei esential functioneaza si ca umidificator.
transforma apa in vapori, care sunt eliberati in aerul ambiental , conferind un nivel optim de umiditate a aerului.In acest fel, vei respira un aer mai sanatos, benefic indeosebi daca prezinti efecte adverse la aerul uscat, precum: iritatii in gat, tuse, mucoasa nazala si a ochilor uscata, etc.

Gama de difuzoare este destul de extinsa, gasesti variante cu telecomanda, cu lumina ambientala, cu acumulator daca nu vrei sa stea in priza tot timpul, mai jos preturi si informatii:

Uleiuri esentiale

Ce sunt mai exact uleiurile esentiale? Numeroase plante conțin compuși care în mod tipic nu pot fi văzuți cu ochiul liber -sunt prezenți în rădăcinile, florile, semințele, scoarța sau alte zone ale plantei. Acești compuși sunt cunoscuți sub numele de uleiuri esențiale. Sunt extrem de concentrați, acțiunea lor fiind una extrem de puternică.
Procesul de producție a unui ulei esențial variaza în funcție de tipul de planta din care este obținut uleiul, ideea de bază este că plantele trec printr-un proces de distilare folosind echipamente speciale pentru a separa uleiul esențial de părțile plantei.

Mai jos si cateva uleiuri folosite.

Uleiul esenţial de eucalipt are efect răcoritor şi de împrospătare asupra corpului, linişteşte stările emoţionale intense şi ajută la creşterea puterii de concentrare. Utilizat în difuzor este un excelent purificator pentru aerul din cameră.

Uleiul de busuioc este folosit pentru astm, bronșită și infecții ale sinusurilor. Este utilizat pentru tratarea tulburărilor nervoase, a durerilor de cap și a migrenelor cauzate de stres

Vaporii de ulei de lămâie sunt folosiți pentru răceli, laringită, cefalee și gripă. Mirosul său ajută împotriva depresiei, iritației, stresului, letargiei și oboselii.

Uleiul de lavanda este benefic pentru alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă, anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații, dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene.

About the author

Cristian C

Leave a Comment